Víme co jíme

Hořká čokoláda účinkuje podobně jako aspirin

01. 02. 2007

Podle nové studie zkoumající vliv kakaa na krevní destičky může kakao podobně jako aspirin účinkovat při prevenci srdečních záchvatů.


Vědci z lékařské fakulty Univerzity Johna Hopkinse (Baltimore, Maryland, USA) uvádějí, že pití kakaa nebo konzumace několika čtverečků hořké čokolády denně může snížit riziko infarktu v některých případech až o padesát procent. Pokud si pravidelně dopřejeme kousek čokolády nebo vypijeme šálek kakaa, může se příznivý vliv projevit. Konzumace velkého množství čokolády nebo pití tučného kakaa s množstvím cukru nám ale neprospěje. Úplné výsledky studie byly uveřejněny na letošní výroční konferenci Americké kardiologické společnosti v Chicagu.

Nejnovější články:

Novinky v databázi potravin

Nejčtenější záznamy

 
 
 

tel.: +420 602 558 213, e-mail: info@vimecojime.cz